Praktische informatie

Gedetailleerd programma van de retraites


Programma, data, prijzen, voorwaarden.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
tobaccospirit@outlook.com

Wij ontvangen steeds meer e-mails uit heel Europa.
Als je voor het eerst contact met ons opneemt willen we je vriendelijk vragen
om ook je telefoonnummer/Whatsapp in je e-mail te vermelden.
Dan bellen we je namelijk terug voor een (gratis en vrijblijvend) oriënterend gesprek.
Team, planten, protocol: in dit informatieve gesprek kom je meer te weten en
kan je antwoord krijgen op al je vragen.

Data 2024


RETRAITES

De inschrijvingen zijn nu geopend.
U kunt direct contact met ons opnemen.

Augustus-September 2024

RETRAITE 1 (9 dagen)
Begin:  zaterdag 31 august. Einde : maandag 9 september

RETRAITE 2 (9 dagen)
Begin: donderdag 12 september. Einde: zaterdag 21 september

Het is niet vanzelfsprekend dat de retraites elk jaar worden georganiseerd.
Indien de retraite(s) worden georganiseerd dan vinden ze plaats in mei en/of in september.
De data zijn 9 maanden van tevoren bekend.

 

Plaats (Zuid-Europa)


Deze vorm van dieet afkomstig uit het Amazonewoud is enkel mogelijk in de natuur, tussen de bomen en op een afgelegen rustige plek.

Weer en temperatuur: 25-30°C

De retraite vind daarom plaats in een groot privé natuurgebied in Europa die we exclusief hiervoor inhuren. Gelegen in een zonnige omgeving type ‘Indian Summer’ met aangename temperaturen (25°C en 30°C) die tezamen met de subtiele kwaliteit van het licht, hun voordeel doen in dit energetisch werk.

Eten


De retraite is een mono-dieet met een vegetarische / veganistische voeding gebaseerd op quinoa, bruine rijst, aardappelen, linzen, groene groenten en zaden. We respecteren natuurlijk de behoeften en mogelijkheden van een ieder. We plaatsen bijzondere aandacht in de voorbereiding van de meestal biologische maaltijden die zijn aangepast aan de behoeften en het profiel van een ieder (allergieën, smaak, hoeveelheid).

Transport naar het centrum


We bieden de deelnemers een gratis en optionele service aan dmv een shuttlebus vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven.
Zo kunt op deze manier veilig reizen en het bespaart je verdere reiskosten van bijvoorbeeld een huurauto tijdens je verblijf, brandstof, tolwegen, taxi, trein. Tevens maakt het ons mogelijk om de regels van duurzame ontwikkeling te respecteren.

Faciliteiten

Op de eerste dag van de retraite, vertrekt de bus laat genoeg zodat alle deelnemers in de loop van de ochtend per vliegtuig kunnen arriveren. Aan het einde van de retraite, zal de shuttle bus de deelnemers vanuit het centrum ophalen en naar de luchthaven brengen zodat iedereen in de middag of avond kan terugkeren.

Deelnemers


Deze retraites zijn bedoeld voor volwassenen die oprecht gemotiveerd zijn en op zoek zijn naar zingeving en realiteit.
De organisatoren ontvangen een aanzienlijk aantal inschrijvingen en de retraites zijn dan ook snel volgeboekt. Het is aanbevolen om je vroeg in te schrijven als je zeker wil zijn van een plek.
Het aantal deelnemers is beperkt. Dit doen we opzettelijk zodat we een constante en persoonlijke ondersteuning kunnen garanderen.

Zich ontwikkelen

Als u geïnteresseerd bent, sturen wij u graag een brochure en inschrijfformulier toe.
De deelnemers van deze retraites komen uit verschillende landen en achtergronden met een gedeelde interesse voor persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, natuur, gezondheid en ontdekking.

Werk

De deelnemers zijn in het algemeen vastberaden en geëngageerd met het werken aan zichzelf. De op die manier gecreëerde dynamiek ondersteunt het proces van alle deelnemers.
Voor diegenen die voor het eerst hieraan deelnemen, bieden we een uitwisseling aan via Skype, telefoon of een persoonlijke ontmoeting om de vragen die zich voordoen eventueel te beantwoorden.

Naar meer autonomie & vrijheid

De retraite is een open ruimte die plaatsvindt in een privé-terrein. Dit betekent dat deuren permanent geopend zijn, zowel fysiek als ook symbolisch. Een retreat is een eerste benadering naar meer autonomie en innerlijke vrijheid.

Talen


Alhoewel de retraites niet plaatsvinden in Nederland, België of Frankrijk, worden er vier talen gesproken (simultane vertaling van alle uitwisselingen): Engels, Nederlands, Frans en Spaans.
Het team kan tevens communiceren in het Duits en Portugees.

Nabijheid


Deze retraites hebben exact dezelfde inhoud en volgen dezelfde procedure als de retraites in het Amazonegebied. Ze zijn alleen meer toegankelijk gemaakt voor Europeanen door o.a de retraites te geven in een zonnig natuurgebied en door de aanwezigheid van een multilinguïstisch team van 4 personen.

De benaderingen onderscheiden